Сътрудници в Американската академия по дерматология съобщиха за опасностите за здравето, до

...
Сътрудници в Американската академия по дерматология съобщиха за опасностите за здравето, до
Коментари Харесай

Лекари : Ежедневното къпане на децата е вредно

Сътрудници в Американската академия по дерматология съобщиха за заплахите за здравето, до които води честото миене на децата, пише в здравния портал News-Medical. Според лекарите, малко нечистотия и бактерии не вредят, а са даже потребни за имунитета.

Дерматолозите от Съединени американски щати са заключили, че миенето не би трябвало задължително да бъде всекидневен табиет, а единствено нужда съгласно събитията. " Режимът на къпане би трябвало да бъде свързан с равнището на интензивност и възрастта на детето ", отбелязва специалистите.

Техните рекомендации са, че за дете на възраст 6-11 години е достатъчно да си взима душ не повече от 2-3 пъти седмично, като в това време миенето на косата с шампоан да е единствено 1-2 пъти седмично или даже по-рядко. " Изпотеното или плувалото дете може просто да изплакне косата с вода ", обясняват авторите.

В същото време обаче лекарите споделят, че в началото на пубертета, към 12 годишна възраст, душът и миенето с шампоан би трябвало да е всекидневно.

Според експерти е належащо да се одобри следното " универсално " предписание: в случай че детето е мощно нечисто, плувало в публичен басейн или водоем или се е изпотило, то тогава единствено се нуждае от душ.

Като цяло лекарите упорстват да не се учат децата на несъразмерна непорочност.  " В несъмнено количество бактериите по тялото на детето способстват за приучването на организма да се оправя с патогени и построява мощна имунна отбрана ", заключват кожните лекари. 

.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР